Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Κινδυνεύουν να χάσουν τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου

Τεράστια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί λόγω της έλλειψης επαρκούς κτιριακής υποδομής στην Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Οι υπεύθυνοι της Σχολής ζήτησαν την άμεση επίλυση του θέματος από τις πρυτανικές αρχές και επεσήμαναν ότι δεν θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου (στις 7 Φεβρουαρίου), εάν δεν δοθεί μία μεσοπρόθεσμη λύση.
Κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Κοσμητείας της Σχολής, διαπιστώθηκε για ακόμη μία φορά η δυσμενής εξέλιξη στο πρόβλημα στέγασης εκατοντάδων φοιτητών, που επιβαρύνθηκε με την απομάκρυνση των λυόμενων αιθουσών από τους χώρους του πανεπιστημίου.
Η κοσμήτορας, Δήμητρα Κογκίδου, αποκάλυψε ότι η σχολή χρησιμοποιεί ήδη διάσπαρτες αίθουσες σε διάφορες σχολές του Α.Π.Θ. (π.χ. Ιατρικής), προκειμένου να καλύψει μέρος των αναγκών της, που κατά το εαρινό εξάμηνο θα αυξηθούν, εξαιτίας των πρόσθετων μαθημάτων που θα προκύψουν. Όπως τόνισε, είναι απαραίτητη μία αμφιθεατρική αίθουσα «χωρητικότητας 250 ατόμων, που να λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ και να καλύψουμε στοιχειωδώς κάποιες ανάγκες μας».
Οριστική λύση στο πρόβλημα θα έδινε η κατασκευή των δύο νέων πτερύγων της Παιδαγωγικής, ωστόσο, η διαδικασία σταμάτησε στις μελέτες, καθώς το έργο δεν έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότησή του.   Στο μεταξύ, τα προβλήματα στατικότητας της στέγης στο μικρό νεοκλασικό επί της οδού Αρχαιολογικού Μουσείου, παραμένουν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν αίθουσες.