Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Κατακόρυφη πτώση το τζίρου των καταστημάτων στην συμπρωτεύουσα

Πτώση του τζίρου σε εννέα από τις δέκα επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης σημειώθηκε στις γιορτές του 2010, η οποία φτάνει το 30%- 40%, συγκριτικά με το 2009.
Η μεγαλύτερη πτώση αφορά στα καταστήματα της Εγνατίας, αλλά και στις συνοικίες εκτός του ιστορικού κέντρου, σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
«Οι προσδοκίες του εμπορικού κόσμου για μερική ανάκαμψη στην περίοδο των εορτών κάθε άλλο παρά ευοδώθηκαν. Με δεδομένη την απογοητευτική καταναλωτική κίνηση, εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια γίνεται αντιληπτό ότι το εμπόριο της Θεσσαλονίκης έχει υποστεί τεράστιες οικονομικές απώλειες και τα περιθώρια επιβίωσής του είναι μηδαμινά, εάν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα», υπογραμμίζει η διοίκηση του ΕΣΘ.
Επί του συνόλου των 230 επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα, το 96% διαπίστωσε μείωση τζίρου σε σχέση με τα προηγούμενα Χριστούγεννα, το 3% κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με τις γιορτές του 2009 προς το 2010, και μόνον το 1% είδε αύξηση πωλήσεων. Στην περιοχή του ιστορικού κέντρου το 94% των ερωτηθέντων δήλωσε αρνητική μεταβολή τζίρου.