Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Έργο πνοής το «masterplan» για τον Πειραιά

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς , κ. Γιώργος Ανωμερίτης, παρουσιάζοντας σήμερα το masterplan για την Πολιτιστική Ακτή του Πειραιά σε δηλώσεις του τόνισε ότι : «Θα προχωρήσουμε ταχύτατα με στόχο να αλλάξουμε το αναπτυξιακό πρότυπο του Πειραιά και να συζεύξουμε τον τουρισμό με τον πολιτισμό και ιδιαίτερα στο χώρο της κρουαζιέρας, με προοπτική να μετατρέψουμε τον Πειραιά σε ένα σημαντικό κόμβο της Μεσογείου». Ο ίδιος ανέφερε επίσης οτι ότι το έργο που εγκρίθηκε από τη διυπουργική επιτροπή η οποία συνήλθε το Μάρτιο του 2010 υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, υπήρξε αντικείμενο διαβούλευσης των φορέων της αυτοδιοίκησης και φυσικά των συναρμόδιων υπουργείων.
«Είναι ένα πολυσύνθετο και σημαντικό έργο που αφορά μία έκταση 180 συνολικών στρεμμάτων εντός της λιμενικής ζώνης», τόνισε ο κ. Ανωμερίτης και πρόσθεσε ότι «ο κάθε φορέας θα μπορεί πάνω σε αυτό να προτείνει έως τις 31 Ιανουαρίου τις θέσεις του και να παρουσιάσει τις προτάσεις του».
Από την 1 Φεβρουαρίου, υπογράμμισε επίσης ο πρόεδρος του ΟΛΠ, ξεκινάνε οι διαδικασίες των προμελετών και μέχρι τον Ιούνιο - Ιούλιο θα έχουν προχωρήσει όλες οι μελέτες.