Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Συνεχίζεται ο διάλογος Σερβίας - Κοσόβου



Στις Βρυξέλλες ξεκινάει σήμερα ο δεύτερος γύρος συνομιλιών μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, προκειμένου να επιλυθούν βασικά καθημερινά προβλήματα μεταξύ των δύο λαών.
Ο επικεφαλής της σερβικής αντιπροσωπείας, κ. Μπόρισλαβ, στις σημερινές συζητήσεις θα προσπαθήσει να λύσει το θέμα που αφορά στην τροφοδότηση με ηλεκτρικό ρεύμα στις περιοχές του Κοσσυφοπεδίου όπου διαμένουν Σέρβοι. Μάλιστα, επιθυμεί να επαναλειτουργήσει ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας των Σέρβων στο Κόσοβο. Η πολιτική ηγεσία της Σερβίας έχει ξεκαθαρίσει ότι επιβάλλεται να λυθούν τα καθημερινά προβλήματα των Σέρβων πολιτών που διαμένουν στο Κόσοβο, προκειμένου να υπάρξει αποφόρτιση για τους πολίτες και να σταματήσουν οι μαχητικές διαδηλώσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας σε δηλώσεις του τόνισε συγκεκριμένα: «Κάθε λύση που θα επιτευχθεί για το ζήτημα του καθεστώτος του Κοσόβου, αν το κοιτάξουμε από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να ερμηνευθεί σαν συγκατάθεση της Σερβίας να δεχθεί κάποια λύση, η οποία θα μπορούσε να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, όμως το επίσημο Βελιγράδι δεν πρόκειται να επιτρέψει να γίνει κάτι τέτοιο».