Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Το τρίτο το καλό και η …κρυφή ατζέντα!

Με την τρίτη «προσπάθεια» φαίνεται πως κατέληξε η «Συγγρού» για τη θέση της, σχετικά με τα αποτελέσματα της Άτυπης Συνόδου της περασμένης Παρασκευής.
Ο επικοινωνιακός χειρισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε πολλά ερωτηματικά, αφού έδωσε την εικόνα του «βραχυκυκλώματος» και της παντελούς έλλειψης συντονισμού.

Ο Αντώνης Σαμαράς, προέβη σε τρεις(!!!) διαφορετικές δηλώσεις, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, για να σχολιάσει το ίδιο ζήτημα και ενώ αρχικά εμφανίστηκε ιδιαιτέρως αιχμηρός, χθες έκανε στροφή 180 μοιρών ρίχνοντας τους τόνους και αλλάζοντας ρότα.

Είναι χαρακτηριστικό πως το Σάββατο, στην πρώτη του τοποθέτηση, έκανε λόγο για μια «κυβέρνηση που βιάζεται να πανηγυρίσει» και για προαναγγελθέντα κέρδη που δε θα δώσουν πραγματική ανάσα. Την επόμενη ημέρα, σκλήρυνε περαιτέρω τη στάση του ζητώντας Ανάπτυξη τώρα, από μια κυβέρνηση που «κοροϊδεύει την ελληνική κοινωνία» με «επικοινωνιακά τεχνάσματα» ενώ χθες άλλαξε ύφος και επιχειρώντας να παράξει περισσότερο εποικοδομητική αντιπολίτευση, εμφανίστηκε κάτι παραπάνω από…ήπιος. Παραδέχτηκε πως το αποτέλεσμα της Παρασκευής «επέφερε ανακούφιση στην αποπληρωμή του χρέους των 110 δισεκατομμυρίων» και ξεκαθάρισε ότι ζητά Ανάπτυξη για την «περαιτέρω μείωση του χρέους» ώστε στην ουσία να βελτιωθεί ένα ήδη καλό αποτέλεσμα.
Μάλιστα ζήτησε «δραστική αλλαγή των όρων του Μνημονίου, που είναι καλό, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την ίδια την Ευρωζώνη» ώστε να δείξει ότι το αίτημά του δεν είναι αντιπολιτευτικό αλλά αντιθέτως, αποτελεί κομμάτι της πολιτικής του για την Ελλάδα και την Ευρώπη συνολικά.

Οι διαδοχικές δηλώσεις αλλά και η τελική αλλαγή της στάσης, ήρθαν ως συνέπεια μακράς σύσκεψης με του συνεργάτες του, κατά την οποία αποφασίστηκε να ρίξουν τους τόνους σχετικά με τα ήδη «ανακοινωμένα αποτελέσματα της Συνόδου» και να τους ανεβάσουν εκ νέου με όχημα την «κρυφή ατζέντα» της κυβέρνησης που ,κατά τη ΝΔ, κρύβει νέα μέτρα και επιπρόσθετα βάρη για την ελληνική κοινωνία