Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Υπ.Οικ. στο Dow Jones Newswires : Πιθανό νέο δάνειο το 2012…

 Στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Xρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μπορεί να προσφύγει το 2012 η Ελλάδα αν το κόστος δανεισμού στις αγορές ομολόγων είναι απαγορευτικό, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στο Dow Jones Newswires.
«Οι δανειακές μας ανάγκες ανέρχονται σε 66 δισ. ευρώ το 2012. Καλυπτόμαστε με 24 δισ. ευρώ από τα υφιστάμενα δάνεια. Το υπόλοιπο πρέπει να προέλθει από την αγορά, συμπεριλαμβανομένων 27 δις ευρώ μέσω μακροπρόθεσμων δανείων» δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Ελπίζουμε η αγορά


να ανοίξει (για την Ελλάδα) πριν το 2012. Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε θα προσφύγουμε στο ΕΤΧΣ» συμπλήρωσε .
Ο Υπ.Οικ. τόνισε πως οι αποφάσεις της τελευταίας Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής αποτελούν ένα μεγάλο βήμα από την Ευρωζώνη για την αντιμετώπιση των αναταράξεων της αγοράς, καθώς επιτρέπουν σε χώρες όπως η Ελλάδα να αντλήσουν κεφάλαια από το ενισχυμένο με 440 δις ευρώ.
Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος τονίζοντας ότι «Η Ευρωζώνη θα γυρίσει σελίδα μετά την Σύνοδο του Μαρτίου. Θα έχει τους αναγκαίους μηχανισμούς για να επιλύσει τα μελλοντικά προβλήματα».Ερωτηθείς για το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας, ύψους 50 δις ευρώ ως το 2015, ο Υπ.Οικ. απάντησε ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα είναι έτοιμο ένα λεπτομερές σχέδιο αποκρατικοποιήσεων για το 2011, το 2012 και το 2013 και να εγκριθεί από τη διυπουργική επιτροπή και το υπουργικό Συμβούλιο. 

http://politicanea.blogspot.com/