Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Eικόνες Aποκάλυψης


Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται εκ νέου οι ιαπωνικές Αρχές, καθώς έχουν παρουσιαστεί προβλήματα,  εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού των 8,9R, σε τρία πυρηνικά εργοστάσια της χώρας, στη Fukushima, Onagawa, Ibaraki.
Όσον αφορά την έκλυση ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, αφού το γαλλικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι έχει εκλυθεί ραδιενέργεια και από τα τρία εργοστάσια σε επίπεδα πάνω από τα επιτρεπτά όρια, ενώ οι ιαπωνικές Αρχές εμφανίζονται περισσότερο καθυσηχαστικές.



Fukushima

Ο κίνδυνος για τήξη στον πυρηνικό αντιδραστήρα 3 του εργοστασίου Fukushima 1(160 χλμ. από το επίκεντρο της δόνησης) και ενδεχόμενη έκρηξη παραμένει μεγάλος. Tην ίδια ώρα η εταιρεία ηλεκτροδότησης της Ιαπωνίας Tokyo Electric Power Co (TEPCO) προετοιμάζεται να γεμίσει με θαλασσινό νερό και τον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού εργοστασίου Fukushima 1, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Jiji, επικαλούμενο την εταιρεία. Το σύστημα ψύξης στο πυρηνικό εργοστάσιο έχει υποστεί ζημιές μετά το σεισμό που έπληξε τη χώρα.


(Η απόσταση μεταξύ των δύο εργοστασίων)

Οnagawa

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία με έδρα τη Βιέννη «Οι ιαπωνικές Αρχές ενημέρωσαν την ΙΑΕΑ ότι η εταιρεία ηλεκτροδότησης της Ιαπωνίας Tohoku κήρυξε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πρώτου βαθμού (το πιο χαμηλό επίπεδο) το πυρηνικό εργοστάσιο Οnagawa».


(Πριν και μετά το τσουνάμι)



Eπίσης υψηλά ποστοστά ραδιενέργειας έχουν εκλυθεί σε ακόμη ένα πυρηνικό εργοστάσιο στην πόλη Οnagawa, που απέχει μόλις 120 χλμ. από το επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού των 8,9R. Ωστόσο οι ιαπωνικές αρχές ενημέρωσαν τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ότι η ραδιενέργεια που καταγράφεται στην περιφέρεια του πυρηνικού σταθμού της Οnagawa έχει επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.