Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Χιονοπτώσεων συνέχεια στη Γαλλία

Με ακυρώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια του Παρισιού, τις τοπικές Αρχές να αποτρέπουν τους αυτοκινητιστές να χρησιμοποιούν τους δρόμους γύρω από το Παρίσι, ειδικά εκχιονιστικά μηχανήματα να αναλαμβάνουν και πάλι έργο και τους εργαζoμένους να επιστρέφουν στο σπίτι τους από νωρίς το απόγευμα συνεχίζεται η ζωή στη Γαλλία.

Οι χιονοπτώσεις θα πρέπει να αρχίσουν αργά σήμερα το απόγευμα στο Παρίσι και θα συνεχιστούν την Πέμπτη, σύμφωνα με τη δημόσια μετεωρολογική υπηρεσία Meteo France.
Προβλέποντας αυτή την τρίτη «επίθεση» του χιονιού σε δύο εβδομάδες μόλις πριν από τα Χριστούγεννα, η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την επανάληψη του χάους στους δρόμους της Ile-de-France, στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, ενώ η ευρωπαϊκή εναέρια κυκλοφορία μετά βίας βγαίνει από τη σοβαρή διαταραχή που προκλήθηκε λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών της 16ης και 17ης Δεκεμβρίου.
Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (Dgac) ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν το 15% των πτήσεών τους τη νύχτα της Τετάρτης στο αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ, το μεγαλύτερο της χώρας, και μετά το 20% των πτήσεων για όλη την ημέρα της Πέμπτης, στο Ρουασί και το Ορλί.  Η Dgac «προβλέπει μείωση κατά 20% των προγραμμάτων των πτήσεων» στο Ρουασί για την ημέρα της Παρασκευής.
Η αστυνομία του Παρισιού συνέστησε, επίσης, σε όλες τις εταιρείες στην περιοχή του Παρισιού να «αφήσουν τους υπαλλήλους τους να πάνε στα σπίτια τους από τις 16:00 μ.μ. (15Η00 GMT). Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα θέσει στη διάθεση της νομαρχίας ειδικά θωρακισμένα οχήματά της.
Σε ό,τι αφορά στα τρένα, και παρά τις νέες χιονοπτώσεις που ανακοινώθηκαν, η Eurostar δεν καλεί πλέον τους επιβάτες των οποίων το ταξίδι δεν είναι απαραίτητο να το αναβάλουν. Η Eurostar σκοπεύει να θέσει σε κυκλοφορία το 90% των τρένων της την Τετάρτη, σε σχέση με το 80% που ήταν την Τρίτη. Για το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων, προβλέπει μια κανονική υπηρεσία.