Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

iPope…

Κάθε μέρα που περνάει, η Καθολική Εκκλησία φαίνεται πως αποδέχεται ολοένα και περισσότερο τις νέες τεχνολογίες και τις ραγδαίες εξελίξεις που αυτές επέφεραν στην επικοινωνία και στην κοινωνική δικτύωση των ανθρώπων.

Έτσι, οι χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί στο Βατικανό, στους οποίους θα πρωτοστατήσει ο Πάπας Βενέδικτος 16ος, θα μεταδοθούν τόσο από το Διαδίκτυο όσο και μέσω του γνωστού κινητού τηλεφώνου iPhone, χάρη σε μία συμφωνία με την Telecom Italia, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό.
Μέσω αυτής της υπηρεσίας, οι πιστοί ανά τον κόσμο θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν από το iPhone και τους ιστότοπους του ραδιοφωνικού σταθμού του Βατικανού, www.radiovaticana.org, τον ιστότοπο www.pope2you.net, αλλά και τον ιστότοπο του παπικού συμβουλίου, www.pccs.va, όλες τις θρησκευτικές εκδηλώσεις στη διάρκεια των Χριστουγέννων, στις οποίες θα προΐσταται ο Πάπας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Vatican.
Η λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων, την Παρασκευή το βράδυ, και το καθιερωμένο οικουμενικό μήνυμα «urbi et orbi» το Σάββατο το μεσημέρι, καθώς και η λειτουργία για την παγκόσμια ημέρα ειρήνης την 1η Ιανουαρίου θα μεταδοθούν απευθείας μέσω βίντεο.
Σχόλια θα είναι διαθέσιμα σε έξι γλώσσες: τα Ιταλικά, τα Γαλλικά, τα Αγγλικά, τα Γερμανικά, τα Ισπανικά και τα Πορτογαλικά. Σχόλια στα Κινεζικά θα είναι διαθέσιμα για τη λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων και στα Αραβικά για τη λειτουργία της 1ης Ιανουαρίου.