Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Οι «Επιβάτες» για την αύξηση των εισιτηρίων στον ΟΑΣΘ


Την ανάκληση του μέτρου, που επιβάλλει την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ, και την καθιέρωση δωρεάν μετακινήσεων για ανέργους, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχους και εργαζομένους από και προς τη δουλειά τους ζήτησαν σε συνέντευξη Τύπου στην ΕΔΟΘ μέλη της κίνησης «Επιβάτες».
Τα μέλη της κίνησης χαρακτήρισαν «αδικαιολόγητες» τις αυξήσεις των εισιτηρίων, «ιδιαίτερα τη στιγμή, που το μόνο που δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης και μάλιστα προκαταβάλλεται από το Δημόσιο είναι το επιχειρηματικό κέρδος του ΟΑΣΘ και ζήτησαν «να περάσει υπό δημόσιο έλεγχο».

«Από τον Φεβρουάριο θα κλιμακώσουμε τη δράση μας και θα πάμε ακόμη και στη λογική του ''δεν πληρώνω'', αφού, ούτως ή άλλως, στρώματα του πληθυσμού που πλήττονται από την ακρίβεια αδυνατούν να πληρώσουν» τόνισε ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος.

Να δοθεί στη δημοσιότητα το μετοχολόγιο του ΟΑΣΘ, καθώς και το μετοχολόγιο του συνεταιρισμού «Ηρακλής», από τον οποίο ο ΟΑΣΘ ενοικιάζει τις εγκαταστάσεις του, ζήτησε ο Γιώργος Τοζίδης.

Τα μέλη της κίνησης «Επιβάτες» θα συμμετάσχουν στην αποψινή κινητοποίηση της ΕΔΟΘ κατά της ακρίβειας και μετά την πορεία θα επιβιβαστούν δωρεάν σε λεωφορεία, ενώ διοργανώνουν συγκέντρωση το Σάββατο στις 11:30, στο άγαλμα του Βενιζέλου.