Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Καταδικάστηκε ο Βοσκόπουλος για τις οφειλές προς την Εφορία




Σε φυλάκιση 3 ετών καταδικάστηκε από το Ζ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο γνωστός τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος για φοροδιαφυγή ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η ποινή που επιβλήθηκε στον τραγουδιστή, ο οποίος ήταν απών από το δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από το συνήγορο του, είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ η έφεσή του έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.
Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε μάλιστα να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών, καθώς έκρινε ότι πρέπει ν’ απορριφθούν όλοι οι ισχυρισμοί που προέβαλε ρίχνοντας την ευθύνη για τις οφειλές του προς την Εφορία στη τότε σύζυγό του Τζούλια Παπαδημητρίου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας, ο τραγουδιστής όφειλε να είχε καταβάλει τα χρήματα ή ενδεχομένως να υπαχθεί σε κάποια ρύθμιση όλα αυτά τα χρόνια. Σημειώνεται ότι οι οφειλές του τραγουδιστή για ποσό 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, την περίοδο 1993 -1996 έφτασαν μαζί με τις προσαυξήσεις τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το δυσανάλογο άλλωστε ποσό των προσαυξήσεων αυτών, όπως τόνισε ο λογιστής του, δεν του επέτρεπε να ανταποκριθεί στις δόσεις που θα έπρεπε να καταβάλει εάν γινόταν η υπαγωγή του στη νομοθετική ρύθμιση για τους οφειλέτες ληξιπρόθεσμων οφειλών.

O τραγουδιστής πάντως δεν μπόρεσε να υπαχθεί στη συγκεκριμένη ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών καθώς κρίθηκε ότι έχει στην κατοχή του ακίνητα αντικειμενικής αξίας 660.000 ευρώ. Τα ακίνητα ωστόσο όπως τονίζει η πλευρά του τραγουδιστή είναι κατασχεμένα.