Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Παραπληγικοί, για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους!!




Απίστευτο και όμως αληθινό. Συνέβη στη Λέσβο, όπου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, περίπου 30 επιμελητές και αγροτικοί γιατροί των Κέντρων Υγείας της Λέσβου Αίσθηση χαρακτηρίστηκαν μισθολογικά «παραπληγικοί», προκειμένου να πάρουν πίσω χρήματα που τους είχαν παρακρατηθεί.
Η όλη υπόθεση ήρθε στο φως από καταγγελίες γιατρών και, όπως όλα δείχνουν, το φαινόμενο δεν αφορά μόνο στη Λέσβο αλλά σε όλη την Ελλάδα. Το πρόβλημα ξεκίνησε το 2008, όταν το Υπουργείο Υγείας χορήγησε σε όλους τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας της χώρας το ποσό των 35 ευρώ τον μήνα αντί επιδόματος τροφής στη διάρκεια των εφημεριών τους.
Όμως, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έκρινε ότι το επίδομα δεν έπρεπε να δίνεται. Στη συνέχεια ακολούθησε απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ οι γιατροί επέστρεψαν τα χρήματα που είχαν λάβει με τη μορφή μηνιαίας παρακράτησης από τη μισθοδοσία τους.
Με νόμο του περασμένου Ιουλίου αποφασίστηκε, τελικά, ότι οι γιατροί έπρεπε να παίρνουν το επίδομα, τα δε χρήματα που τους είχαν παρακρατηθεί θα τους επιστρέφονταν. Όμως, τα χρήματα δεν μπορούσαν να επιστραφούν με τη μορφή οιουδήποτε επιδόματος, αφού θα έπρεπε να επαναφορολογηθούν. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, «με προτροπή της κεντρικής διοίκησης το ποσό εντάχθηκε σε κωδικό που δεν φορολογείται κι αυτός δεν είναι άλλος από το επίδομα παραπληγίας».