Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Συζητούν με τους εκπροσώπους του Υπ. Υγείας οι γιατροί


Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Υπουργείο Υγείας επί της οδού Αριστοτέλους στο κέντρο της Αθήνας κατά την διάρκεια της πανιατρικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο της τετράωρης στάσης εργασίας (09:00 – 13:00) των νοσοκομειακών γιατρών και της 24ωρης απεργίας των γιατρών του Ι.Κ.Α., οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του Υπουργείο Υγείας.



Από την ένταση κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Βαρβάρα Ανεμοδουρά, ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Αμέσως διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται στην Καρδιολογική Κλινική.

Η ένταση προκλήθηκε ότι όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος απουσίαζε και φυσικά δεν ήταν διατεθειμένος να συζητήσει μαζί τους αλλά και γιατί οι άνδρες των ΜΑΤ τους απαγόρεψαν την είσοδο στο κτίριο.

Οι γιατροί εξαγριωμένοι έσπρωξαν τους αστυνομικούς μπήκαν στο Υπουργείο Υγείας και κατευθύνθηκαν προς το αμφιθέατρο, απαιτώντας να βρεθούν συνομιλητές εκ μέρων των αρμοδίων προκειμένου να εισακουστούν οι απόψεις τους σε σχέση με τις επικείμενες αλλαγές. Το προστατευτικό ρολό του κτιρίου ανέβηκε και οι απεργοί στο σύνολο τους μπήκαν μέσα στο αμφιθέατρο.

Αύτη την ώρα συζητούν με τον υφυπουργό Υγείας, Μιχάλη Τιμοσίδη και τον γεν. γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Αντώνη Δημόπουλο.