Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Η εταιρεία ΔΕΛΤΑ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της Greenpeace




Αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της Greenpeace κατέθεσε η εταιρεία ΔΕΛΤΑ, ζητώντας παράλληλα την απόσυρση του Οδηγού Καταναλωτών για τα μεταλλαγμένα στα ζωικά προϊόντα.
Τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011 εκδικάζεται η προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η ΔΕΛΤΑ και όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Greenpeace «στην τρέχουσα έκδοση του Οδηγού Καταναλωτών για τα μεταλλαγμένα (Α εξάμηνο 2011), η εταιρεία σύμφωνα με τις έγγραφες δηλώσεις της, κατατάχθηκε στην προτελευταία θέση στην κατάταξη του Οδηγού Καταναλωτών και η κατάταξη προέκυψε βάσει τεσσάρων κριτηρίων αξιολόγησης που είναι για όλες τις εταιρείες κοινά, όπως και ο τρόπος αξιολόγησής τους, ενώ γνωστοποιούνται στις εταιρίες από την πρώτη στιγμή που ξεκινάει η σχετική έρευνα της Greenpeace».
Η Greenpeace τονίζει ότι η ΔΕΛΤΑ παρουσίασε σημαντική πτώση στην τρέχουσα έκδοση του Οδηγού. Προσκόμισε όλες τις απαραίτητες γραπτές εγγυήσεις και αναλύσεις για τη μη χρήση μεταλλαγμένων στις ζωοτροφές, ωστόσο ενώ είχε δηλώσει ότι θα προβεί σε σήμανση στη συσκευασία του τελικού της προϊόντος έως το Μάιο του 2010, δεν το έχει κάνει μέχρι και σήμερα. Η σήμανση είναι ο μόνος τρόπος να μπορούν οι καταναλωτές να γνωρίζουν τι τρώνε.