Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο ο τραυματίας υποπλοίαρχος

Χθες το απόγευμα και σε απόσταση 150 ναυτικών μιλίων ανατολικά των Βερμούδων, παρελήφθη με ελικόπτερο της Ακτοφυλακής των Η.Π.Α. ο τραυματίας Κύπριος υποπλοίαρχος του πλοίου «AEGEAN ANGEL», ενώ σε αυτό επιβιβάστηκαν οι αντικαταστάτες του πλοίαρχου και του πρώτου μηχανικού, που έχασαν τη ζωή τους την περασμένη εβδομάδα.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «KING EDWARD VII MEMORIAL HOSPITAL» της πόλης Hamilton των Βερμούδων, ενώ το πλοίο ταξιδεύει προκειμένου να φτάσει στο λιμάνι Freeport στις Μπαχάμες, καθώς εκεί θα αποβιβάσουν τελικά τις σορούς των δύο Ελλήνων ναυτικών, που έχασαν τη ζωή τους από την σφοδρή τρικυμία, που χτύπησε το πλοίο την περασμένη Πέμπτη, ενώ αυτό έπλεε 800 ναυτικά μίλια από τα νησιά των Βερμούδων.
Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Ματθαίου, εκπρόσωπο Τύπου της ναυτιλιακής εταιρείας, το πλοίο έπεσε σε θαλασσοταραχή, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί από μεγάλα κύματα. Ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός, σπεύδοντας στην πλώρη για να ελέγξουν για τυχόν ζημιές, παρασύρθηκαν από κύματα και τραυματίστηκαν θανάσιμα.
Το πλοίο «AEGEAN ANGEL» ανήκει στην εταιρεία ARCADIA SHIP MANEGEMENT CO. LTD..