Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Στο ΣτΕ προσφεύγει η Ειδησεοφωνική Ελλάς

Στην προσβολή απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που αφορά σε αγωγή κατά του Δημοσίου, με αναίρεση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας προτίθεται να προχωρήσει η εισηγμένη εταιρεία Ειδησεοφωνική Ελλάς ΑΕΕ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αυτή αφορά στην αγωγή της εταιρίας ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Αθηνών εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων που συζητήθηκε στις 10.11.2009 σχετικά με έργα που ανέλαβε και εκτέλεσε η εταιρεία.
Η απόφαση που εξεδόθη δέχεται εν μέρει την αγωγή, κατά το μέρος που στρέφεται κατά του Ελληνικού Δημοσίου και αναγνωρίζει την υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου να καταβάλει στην εταιρεία το ποσό των 369.165,63 ευρώ ως τον αναλογούντα Φ.Π.Α. επί του ποσού που εκδικάστηκε κατόπιν της αγωγής της εταιρίας, απορρίπτοντας την αγωγή κατά τα λοιπά.
Η Ειδησεοφωνική Ελλάς (Newsphone) δραστηριοποιείται στον ευρύτερο τομέα των τηλεπικοινωνιών και συγκεκριμένα στην παροχή υπηρεσιών τηλεηχοπληροφόρησης.
Πρόκειται για υπηρεσία που δίνει στους συνδρομητές ή χρήστες τηλεφώνου τη δυνατότητα να επικοινωνούν απ' ευθείας και να παίρνουν τις ζητούμενες υπηρεσίες μαγνητοφωνημένα ή ζωντανά, καταβάλλοντας υψηλότερα τέλη από εκείνα που καταβάλλουν για μια συνηθισμένη αστική τηλεφωνική κλήση.