Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αλμυρό Βόλου


Λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Δήμου Αλμυρού προωθεί η Δημοτική Αρχή με παρεμβάσεις και νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί των οδών Βασιλέως Γεωργίου, Μιχοπούλου, Ιάσονος και Μυρμιδόνων, ενώ στην τελική ευθεία βρίσκεται και η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας.Με το Δήμαρχο Βαγγέλη Χατζηκυριάκο να ξεκαθαρίζει ότι το να βρεθούν κονδύλια για το έργο ανάπλασης της πλατείας 7.700 τ.μ. είναι δύσκολο, αλλά τονίζοντας ότι «δεν μπορώ άλλο να βλέπω αυτό το χάλι» εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το θέμα από το Σώμα.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού επεσήμανε ότι πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Δήμος την μελέτη που υπάρχει και έστω να πάρει κομμάτια της και να τα αξιοποιήσει, αν τελικά δεν καταφέρουν να εντάξουν το έργο σε ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ενώ ανέλαβε και την ευθύνη της δίχρονης καθυστέρησης στην υλοποίησή του.

Σε ό,τι αφορά το έργο, προβλέπεται αποξήλωση όλων των υπαρχουσών εγκαταστάσεων και επιστρώσεων και κατασκευή νέων με φυσικούς και τεχνητούς κυβόλιθους, ενσωμάτωση των περιμετρικών οδών, εκρίζωση και φύτευση νέων φυτών και κατασκευή λίμνης και καναλιών κυκλοφορίας νερού. Επίσης θα τοποθετηθούν ξύλινες και μεταλλικές πέργκολες για την δημιουργία τραπεζοκαθισμάτων και καθιστικών, ενώ προβλέπεται και η κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού καθώς και η εγκατάσταση συστημάτων παραγωγής πράσινης ενέργειας.

Πηγή: taxydromos